Judokamp2018

Het kampweekend 2016

 

LAND IN ZICHT!!!... LAAT HET ANKER, STRIJK DE ZEILEN!!!

 

Jaja lieve piraatjes, onze reis is teneinde en wat hebben we een ongelofelijk gave reis gehad!

Het begon bij de dojo waar we na het verzamelen onder heuse politiebegeleiding op de fiets vertrokken naar onze reisbestemming Uitgeest. Daar aangekomen werden de groepjes ingedeeld en werden de eerste kennismakingsspelletjes gedaan. Toen iedereen wist wie zijn scheepsmaatje was moest er natuurlijk een echte piratenvlag worden gemaakt. Toen de vlag bij iedere groep de piratengoedkeuring heeft verkregen moest iedereen zich als een speer omkleden en de judomat op waar de eerste munten verdiend konden worden en vervolgens konden worden opgeslagen in de aparte schatkisten.

Om even bij te komen van al deze inspanningen was er voor iedereen even vrijetijd.
Maar niet voor de vrijwilligers die druk bezig waren echt piratenvoer te maken… PANNENKOEKEN!

Na het luiden van de scheepstoeter kon iedereen de stapels pannenkoeken enteren. Sommige wisten er maar ééntje te veroveren maar sommige ook wel acht! Vervolgens was het weer tijd om de schatkist aan te vullen met munten door zoveel mogelijk woorden te raden met het letterspel. Als afsluiter stond er een echte piratenfilm op het programma waarna het anker werd uitgegooid en iedereen zijn hut opzocht om zijn kooi in te gaan. Uiteraard waren de piraten zo onder de indruk
van wat er allemaal al gebeurd was dat het nog lang onrustig bleef.

Na een korte nacht was het weer alle hens aan dek om de magen te vullen met voedsel. Veel tijd was er niet want het was weer tijd om de schatkist te vullen met munten. Dit keer begon dat met judo opdrachten. Daarna met vragen die betrekking hadden op de film die we de avond ervoor hebben gezien. Alle piraatjes hadden nu de tijd om even op krachten te komen en om iets voor hun zelf te doen. Al snel was het weer alle hens aan dek maar dit keer mocht er niet direct gegeten worden want de smeersels waren voor later bedoeld… We moest namelijk op een speurtocht die ons uiteindelijk naar een strand leiden waar alle piraten verzamelde en gezamenlijk weer op de terugreis gingen naar onze hoofdlocatie. Om de piraten niet al te veel te vermoeien zodat ze het de hele reis zouden volhouden kregen ze weer even vrijaf om bij te komen. In de kombuis werd er wel druk gewerkt om een speciale maaltijd voor te bereiden.. namelijk “PIRATEN JUDOKAMP MACARONI”.. Deze macaroni was zo speciaal dat sommige piraatjes die "echt geen macaroni" lusten deze juist heerlijk vonden.

Na het eten werd het schip snel omgebouwd voor de bonte avond. Hier werden optredens gegeven van een improvisatie toneelgroep, een danseres, een gitarist, een groep dansers en een voorbeeld van hoe magisch de krachten zijn van meester Roeland door iedere naam op het briefje goed te voorspellen. Toen was het spannende moment daar.. De winnaars van het Toradoshi Judokamp 2016 werden bekend gemaakt. Na de prijs uitreiking was er nog een kleine discoavond en om 23:00u was het voor iedereen die nog niet in z’n kooi lag alsnog tijd om het anker uit te gooien.

Op de derde dag was iedereen er al vroeg uit. Na een stevig ontbijt was het tijd om het dek te schrobben en alle bagage klaar te zetten voor transport. De piraten zelf moesten natuurlijk terug zoals ze ook gekomen waren.. op de fiets. Hiermee is er een einde gekomen aan een gezellige, bijzondere, vermoeiende maar oooooo-zo leuke reis.

We hopen dat iedere piraat net zo heeft genoten als wij dat hebben gedaan… en we hopen dat we jullie weer mogen begroeten op het volgende judokamp.

In het kort een enorme dank aan de organisatie van dit judokamp en uiteraard ook aan alle vrijwilligers en sponsors want zonder jullie was het echt niet gelukt!.

Foto's van het kamp staat in het album 

p.s.
Heeft u foto's die u ook graag met andere wilt delen, laat het ons weten en we zetten ze erbij.

 

Sponsoren judokamp 2016: