Kleurencompetitie
De Kleurencompetitie is een intern clubtoernooi en is bedoeld voor judoka's die graag aan wedstrijden willen meedoen, maar hier geen tot weinig ervaring in hebben. De Kleurencompetitie is dus ook perfect geschikt voor de beginnende judoka’s en ze zo ook te stimuleren om meer aan wedstrijden deel te nemen.

De data van de Kleurencompetitie voor seizoen 2019-2020:
Deze worden zodra ze bekend zijn hier gepubliceerd.
1e ronde: Zondag 22 december  (Inschrijfformulier)

-

In het seizoen 2019-2020 zal er met de volgende blokindeling gewerkt worden:

Blok 1:
Geboortejaar 2012-2017
Uiterlijk aanwezig: 10:15u
Aanvang wedstrijden: 10:30u

Blok 2:
Geboortejaar 2010-2011
Uiterlijk aanwezig: 12:15u
Aanvang wedstrijden: 12:30u

Blok 3:
Geboortjejaar 2009 en eerder
Uiterlijk aanwezig: 13:15u
Aanvang wedstrijden: 13:30u

Punten verzamelen
De judoka verzamelt tijdens de wedstrijden punten. De scores die tijdens een wedstrijd behaald kunnen worden zijn:

Score

Punten

Yuko

Vervallen ivm nieuwe regels m.i.v. 2017

Waza-Ari

7

Ippon

10

Alleen de hoogste score die een judoka tijdens een wedstrijd haalt, telt mee. Dus als iemand een of meerdere Waza-Ari gescoord heeft, wordt alleen één Waza-Ari in de puntentelling meegenomen (dus 7 punten). Ook de punten van een verloren wedstrijd tellen mee. Dus als een judoka met Ippon verloren heeft, maar hij heeft zelf een Waza-Ari gescoord, dan verdient hij toch 7 punten.

Bonuspunten verzamelen
Ook kun je bonuspunten verzamelen. Doe je voor de eerste keer mee dan verdien je 10 bonuspunten. Elk vervolg deelnemen aan een ronde van de Kleurencompetitie zal 5 bonuspunten opleveren. Ook elke gewonnen wedstrijd wordt beloond met 2 extra punten.

Vaantjes
Met de punten spaart de judoka voor vaantjes. Met elke 100 punten verdient hij een nieuw vaantje in kleur oplopend van geel naar zwart. 

Punten

Vaan

100

Geel

200

Oranje

300

Groen

400

Blauw

500

Bruin

600

Zwart


Starttijden
We streven ernaar de judoka’s in poules van maximaal 5 deelnemers te plaatsen, zodat ze allemaal 4 wedstrijden kunnen maken. Bij de indeling zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met leeftijd en graduatie (band/slip). De exacte starttijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zullen van te voren kenbaar worden gemaakt.


Extra prijzen
De judoka’s strijden niet alleen om de vaantjes.
Zo maken ze ook kans op extra prijzen zoals “de stijlprijs” welke wordt uitgereikt aan de judoka met bijvoorbeeld de mooiste worp of meest creatieve houdgreep, “de sterkste judoka” welke wordt uitgereikt aan de judoka met de meest behaalde punten in het seizoen, en nog andere mogelijk te verdienen prijzen. Voorwaarde is dat je dan wel aan alle Kleurencompetitie wedstrijden van het seizoen deelneemt. 


Aanmelden en betalen
Voor het inschrijven van de kleurencompetitie worden tijdens een van de lessen inschrijfformulieren meegegeven.
Dit inschrijfformulier kunt u dan of aan één van de leraren worden afgegeven of (wanneer aanwezig) in de activiteitenbus worden gedeponeerd. Houd s.v.p. wel de sluitingsdatum in de gaten! 
De betaling kunt u doen tegelijkertijd met het inleveren van de inschrijving (of in uitzondering op de dag zelf bij een van de vrijwilligers die dan ook direct de aanwezigheid van de judoka registreert).

Tussenstand
Voor de tussenstand; kijk HIER